Twitter

Vereniging Zonwering, Rolluiken, Markiezen bedrijven. Zonnescherm, terrasoverkapping, uitvalscherm. - Rolluiken - Rolluiken - Aankoopadvies

Aankoopadvies

Aankoopadvies Rolluiken

Het aantal overvallen bij winkels is in 2008 met 11% gestegen ten opzicht van 2007. Het aantal ramkraken echter daalde in ons land met een derde. Uit dit laatste wordt geconcludeerd dat het beveiligen van objecten met beveiligingsrolluiken zijn werk doet. Desondanks willen fabrikanten en leveranciers van beveiligingsrolluiken die lid zijn van de branchevereniging Romazo Professionals in Beveiligingsrolluiken, aangesloten bij de Koninklijke Metaalunie, de kwaliteit van beveiligingsrolluiken en daarmee de veiligheid voor (mkb-) bedrijven op een hoger peil brengen.

Om kwaliteit en veiligheid te borgen hanteren alle fabrikanten en leveranciers binnen Romazo Professionals voor fabricage de Rolluiken Regeling, een kwaliteitsregeling voor de certificatie van erkende leveranciers van beveiligingsrolluiken, beheerd door NCP Certificatie, hèt certificatie-instituut in Nederland op het gebied van inbraakpreventie en brandveiligheid.

Voor een beveiliging van uw pand moet u een aantal factoren, actoren en gehele situatie vooraf gaan bepalen. Beveiligingsrolluiken vallen onder de categorie “bouwkundige beveiligingen”. Beveiligingsrolluiken hebben tot doel om degene, die zich ongewenst toegang wil verschaffen tot uw pand, zo lang mogelijk op te houden of zelfs in de ultieme situatie buiten te houden.

Als de ongewenste “gast” zich toch toegang tot uw pand heeft kunnen verschaffen, moet er een melding naar een beveiligingscentrale dienen te gaan door uw aangebrachte elektronisch beveiligingssysteem.

In uw besluit voor een totaalconcept moet u er van uitgaan, dat tegenwoordig de politie in eerste instantie niet reageert, maar pas op het moment dat onomstotelijk is vastgesteld dat inbrekers in het pand aanwezig zijn. Dat doet de elektronische beveiliging en kan de politie informatie verschaffen waar de inbrekers zich ophouden.

Voor het opstellen van uw beveiligingsconcept moet u in principe rekening houden met de volgende aspecten:

 

 

Om tot een optimale én op uw specifieke wensen beveiliging te komen kunt u zich het beste laten adviseren door en betrouwbare en onafhankelijke expert.

Een erkende Romazo Professional heeft meerdere instrumenten én kennis in huis om u een goed advies te verstrekken.

Voorts wijzen wij u (met links) op diverse organisaties en informatiedocumenten voor uw inventarisatie:

  • Bouwkundige beveiliging gevels en daken
  • Organisatie KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen)
  • Indeling in weerstandsklassen (VRKI)
  • Romazo Garantieverklaring bij levering van een beveiligingsrolluik.

 

Zoek een bij Romazo aangesloten vakhandelaar