Twitter

Vereniging Zonwering, Rolluiken, Markiezen bedrijven. Zonnescherm, terrasoverkapping, uitvalscherm. - Meer informatie - Zonwering buiten

Zonwering buiten

Verschillende vormen van zonweringen

Met behulp van verschillende vormen van zonwering wordt een optimale bescherming tegen zonlicht geboden. Zonwering kan worden beschouwd als een luxe, maar in sommige gevallen is zonwering essentieel voor een woning, kantoorpand, winkel, restaurant of een publiek gebouw. Voor het kiezen van een passend zonnescherm is het van belang om een type zonwering te kiezen die zowel functioneel als aantrekkelijk is. Een functionele binnenzonwering zorgt bijvoorbeeld voor bescherming tegen invallend zonlicht. Om het gehele jaar door maximaal comfort binnen een woning te kunnen realiseren, kan ook gebruik worden gemaakt van buitenzonweringen.   

Maak gebruik van een buitenzonwering

Een buitenzonwering is uiterst geschikt om oververhitting binnen in een ruimte tegen te gaan en een gezond binnenklimaat te creëren. Daarnaast zorgen zonweringen ook voor een aanzienlijke energiebesparing. Met behulp van een zonwering aan de buitenzijde van een woning wordt tevens het karakter van het huis versterkt. Een buitenzonwering siert een woning of gebouw en draagt bij aan het realiseren van een mooie en luxe raamdecoratie.

Keuze van het type zonwering

Bij het kiezen van een passende binnen- of buitenzonwering spelen diverse factoren en beweegredenen een belangrijke rol.

Functionaliteit
Zonweringen worden voornamelijk gebruikt om hinderlijk zonlichtinval tegen te houden, of ter bescherming tegen oververhitting binnen in een bepaalde ruimte. Naast bescherming gedurende de zomerperiode, is zonwering in sommige gevallen gedurende het hele jaar benodigd. Daarnaast kan een zonnescherm ook noodzakelijk zijn als oplossing tegen inkijk. De structuur van de gevel speelt daarnaast ook een rol bij het kiezen van een geschikte zonwering.

Gebruik

Het gebruikscomfort speelt tevens een belangrijke rol bij het kiezen van een zonwering. Afhangende van het gebruik kan gekozen worden voor een vaste of een flexibele zonwering. Een vast zonnescherm zorgt het hele jaar door voor bescherming, terwijl een flexibele zonwering in verschillende situaties gebruikt kan worden, om zodoende optimale comfort te kunnen creëren. 

Smaak
Een buitenzonwering bepaalt in zekere mate de uitstraling van een woning of gebouw. De vormgeving van het pand en de gevels, de type woning en persoonlijke smaak zijn daarom ook van invloed op de uiteindelijke keuze.


Soorten buitenzonwering

Onderstaand volgt een opsomming van de verschillende soorten buitenzonwering.  

Terras

Een terrasoverkapping is uiterst geschikt voor een terras of veranda en beschermt tegen, zon, wind en regen. Ook in het najaar of in de winter biedt een terrasoverkapping uitkomst. De overige soorten buitenzonwering voor het terras zijn: 

Raam
Met behulp van een markies wordt ook het zonlicht van opzij opgevangen. Markiezen worden gekenmerkt door een traditionele en sfeervolle uitstraling. Een markies is leverbaar in verschillende modellen en uitvoeringen, waarmee een woning of gebouw voorzien wordt van een prachtige en luxe raamdecoratie. De overige soorten zijn:    

  • Buitenjaloezie
  • Schoepenzonwering   
  • Luik
  • Korfmarkies
  • Uitvalscherm
  • Screen

Balkon

Een uitvalscherm zorgt voor een maximale bescherming tegen zonlicht en is daarnaast uitermate windbestendig. Uitvalschermen zijn daarom ook uiterst geschikt voor en raam of balkon. Een zonnezeil is tevens windbestendig, eenvoudig te plaatsen en beschermt tegen zonlicht en regen.

Uitbouw

Een rolluik is uiterst effectief als bescherming tegen oververhitting. Daarnaast beschikken rolluiken ook over een warmte-isolerend vermogen. Ook als beveiliging kan een rolluik worden ingezet. Andere soorten uitbouw zijn:

  • Buitenjaloezie    
  • Luik
  • Screen

Bent u op zoek naar zonwering voor binnen- of buiten? Kijk dan op onze website naar diverse mogelijkheden van een buitenzonwering.

Zoek een bij Romazo aangesloten vakhandelaar