Twitter

Vereniging Zonwering, Rolluiken, Markiezen bedrijven. Zonnescherm, terrasoverkapping, uitvalscherm. - Meer informatie - Zonneschermen

Zonneschermen

Het gebruik van zonneschermen

Bij oplopende temperaturen gedurende een zonnige dag, kan met behulp van een zonnescherm optimale schaduw en comfort worden geboden. Een zonnescherm zorgt daarom ook voor een effectieve zonwering in de tuin of op het terras. Zonneschermen zijn tevens in staat om een woning te beschermen tegen het binnendringen van zonlicht. Hierdoor blijft het koel en aangenaam in de woning. Zonwering wordt gerealiseerd door bijvoorbeeld het ophangen van een zonnescherm aan de gevel van een woning. Het zonneschermdoek wordt met behulp van armen uitgevouwen, om optimale bescherming te kunnen bieden. Bij het sluiten van het zonnescherm wordt het zonneschermdoek door middel van een doekrol weer opgerold. Het doek kan worden opgeborgen in een open systeem, een semicassette of in een cassette.  Er bestaan verschillende soorten zonneschermen. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende soorten.

Knikarm zonnescherm

Een knikarm zonnescherm zorgt voor een vrije doorloop op een terras, veranda, balkon, of boven openslaande deuren. Een knikarmscherm wordt daarom ook wel een terrasscherm, terraszonwering of horizontale zonwering genoemd. De meeste moderne knikarmschermen beschikken over een volledig cassettesysteem en afdekkappen voor een mooie uitstraling. Het zonneschermdoek van een knikarmscherm is gemaakt van acryl of polyester. Het doek kan bestaan uit één geheel of aan elkaar genaaide delen. Deze uiterst populaire vorm van zonwering is beschikbaar in diverse maten en uitvoeringen.

Screens

Een screen is een horizontale zonwering, waarbij zonlicht en warmte door middel van een glasvezeldoek wordt geweerd. Screens hebben veel overeenkomsten met rolluiken. Het screendoek is daarnaast ook te gebruiken bij een laagstaande zon en voor het belemmeren van directe inkijk. Deze windvaste screens zonneschermen zijn in staat om zonlicht en warmte tot 88% te weerkaatsen.

Uitvalschermen

Met behulp van een variabele uitvalshoek is een uitvalscherm in staat om effectief zonlicht te weren, zonder dat het zicht naar buiten wordt belemmerd. Uitvalschermen worden daarom veelal gebruikt bij ramen op hoogte. Een uitvalscherm is daarom ook wel bekend onder de naam vensterzonwering of gevelzonwering. Het schermdoek is vervaardigd uit acryl en is beschikbaar in diverse kleuren en dessins.

Markiezen

Een markies zonnescherm kan vanwege de specifieke ronde vorm ook zonlicht van opzij opvangen. Markiezen beschikken over een uniek zonneschermdoek waarmee een traditionele en sfeervolle uitstraling wordt gecreëerd. Een markies is leverbaar in verschillende modellen en uitvoeringen, om elke type woning of gebouw te kunnen voorzien van een prachtige en luxe raamdecoratie.

Extra opties zonnescherm

Naast handbediening zijn alle typen zonwering ook beschikbaar met een geheel elektrische bediening. Elektrische zonneschermen kunnen tevens geleverd worden met een afstandsbediening, om een optimaal gebruiksgemak te kunnen garanderen. Een zonnescherm kan daarnaast worden voorzien van een zon en windautomaat, waarmee het zonnescherm automatisch wordt afgesteld aan de hoeveelheid zonlicht en de windsnelheid. De gevoeligheid voor zon en wind wordt eenmalig ingesteld, waarna de afstelling van het zonnescherm vervolgens volledig automatisch wordt verzorgd. Het zonnescherm kan daarnaast uiteraard ook nog steeds handmatig worden afgesteld met behulp van een handschakelfunctie. Zonneschermen kunnen ook uitgevoerd worden met verlichting en verwarming, waardoor de mogelijkheid wordt gecreëerd om ook ’s avonds in een optimaal klimaat buiten te zitten.

Zoek een bij Romazo aangesloten vakhandelaar