Twitter

Vereniging Zonwering, Rolluiken, Markiezen bedrijven. Zonnescherm, terrasoverkapping, uitvalscherm. - Meer informatie - Uitvalschermen

Uitvalschermen

Uitvalscherm als buitenzonwering

Een uitvalscherm zorgt voor een goede bescherming tegen zonlicht en oververhitting, zonder daarbij het zicht naar buiten te belemmeren. Uitvalschermen beschikken over een unieke eigenschap, namelijk een zeer variabele uitvalshoek, waardoor het scherm eenvoudig kan worden aangepast aan verschillende situaties en weersomstandigheden. Deze unieke vorm van zonwering wordt daarom ook veel gebruikt bij ramen op hoogte, of ramen waar geen vrije doorloop nodig is. Een uitvalscherm wordt daarom ook wel vensterzonwering of gevelzonwering genoemd. Bij ramen op hoogte wordt gebruik gemaakt van uitvalschermen met windvaste zijarmen, om ook gedurende stormachtige dagen bescherming te kunnen bieden. Vanwege het eenvoudige, maar uiterst effectieve gebruik worden uitvalschermen daarom ook veelvuldig toegepast op woningen en bedrijfspanden.

Zonwering met zonneschermdoek

Het zonneschermdoek van een uitvalscherm wordt opgeborgen in een weerbestendige (half gesloten) semi-cassette of volledig gesloten cassette. Hierdoor blijft de kwaliteit van het zonnescherm doek langdurig behouden en vereist het doek tevens minder onderhoud. Het zonneschermdoek van een uitvalscherm is vervaardigd uit acryl en beschikbaar in diverse kleuren en dessins. De zonnescherm doeken zijn doorgaans een korte periode waterbestendig, waardoor het van belang is dat het scherm bij langdurige regenval wordt binnengehaald. Daarnaast zijn er ook waterbestendige schermdoeken leverbaar.

Uitvalscherm onderdelen

Uitvalschermen beschikken over een sterke aluminium behuizing, dat eenvoudig kan worden bevestigd aan de gevel van een woning of pand. Het zonnescherm doek zit met zijarmen vast aan het aluminium profiel. Met behulp van een doekrol wordt het zonneschermdoek opgerold in een cassette of semi-cassette. Daarnaast is een uitvalscherm beschikbaar met diverse soorten armsystemen. Voor uitvalschermen op hoogte wordt veelal gebruik gemaakt van windvaste of stormvaste zijarmen. Deze armen beschikken over sterke veren of gasveren en zijn zodoende beter bestendig tegen zware weersomstandigheden. Daarnaast zijn er ook diverse armsystemen beschikbaar, waaronder de standaard vaste arm, valarm, tussenrolarm (voor naar buiten draaiende ramen), knikarm (terrasscherm), glijarm (voor een betere doorloophoogte) en balkonarm (voor overhangend balkon).  

 

Uitvalschermen
Overige opties voor uitvalschermen

Standaard beschikt een uitvalscherm over een handbediening, maar elektrische of geheel automatische bediening behoort tevens tot de opties. De handmatige bediening van een uitvalscherm wordt via een koord, band of handslinger geregeld. De handbediening kan zowel aan de buitenmuur als binnen in de woning of in het pand worden bevestigd. Een elektrisch uitvalscherm beschikt over een buismotor en een schakelaar of afstandsbediening, waarmee de zonwering kan worden bediend. Uitvalschermen kunnen ook geheel automatisch functioneren, door middel van een zon en windautomaat. Het zonnescherm wordt aan de hand van de hoeveelheid zonlicht en de windsnelheid volledig automatisch geregeld. Ook het gebruik van een tijdschakelaar behoort tot de mogelijkheden.

Wilt u graag meer informatie ontvangen over uitvalschermen en de verschillende uitvoeringen? Voor aanvullende informatie verwijzen wij u naar de pagina over uitvalschermen, waar de werkwijze van een uitvalscherm uitgebreid wordt beschreven.

Zoek een bij Romazo aangesloten vakhandelaar