Twitter

Vereniging Zonwering, Rolluiken, Markiezen bedrijven. Zonnescherm, terrasoverkapping, uitvalscherm. - Meer informatie - Markiezen

Markiezen

Markiezen als traditionele zonwering

Markiezen zijn exclusieve zonweringen die worden gekenmerkt door hun fraaie ronde vorm. Vanwege de nostalgische uitstraling zijn deze unieke zonneschermen zeer geschikt voor traditionele woningen. Markiezen zijn verkrijgbaar in diverse designs en uitvoeringen, waardoor deze klassieke buitenzonweringen ook de gevel van een modern huis of gebouw prachtig sieren. De windvaste zonweringen worden gekarakteriseerd door afgesloten zijkanten, waarmee optimale zonwering wordt geboden. Markiezen zijn daarnaast uiterst functioneel en zorgen voor een perfecte bescherming tegen de felle zon, zij-invallend zonlicht, wind, regen en hitte. Een markies wordt voornamelijk uitgevoerd in hout of aluminium.

Markiezen
Duurzame markiezen

Naast de klassieke vormgeving beschikken markiezen over moderne en onderhoudsvriendelijke materialen. De houten uitvoering is vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige houtmaterialen, om een kwalitatieve en duurzame markies tot stand te kunnen brengen. Aluminium markiezen staan daarnaast garant voor minimale slijtage en duurzaamheid. De buitenzonwering van beide modellen wordt omspannen met een doek dat beschikbaar is in diverse uitvoeringen, patronen en kleuren. Vanwege de grote verscheidenheid aan markiezen zorgen deze authentieke zonweringen op elk type gevel voor een passende uitstraling. Alle sfeervolle elementen en de traditionele vormgeving van een markies dragen bij aan het creëren van een prachtige en luxe raamdecoratie. 

Naast de functie van zonwering worden markiezen ook gebruikt als bescherming tegen UV-straling en ter verhoging van het comfort in het huis. Markiezen zorgen daarnaast ook voor een behoorlijke energiebesparing. Zowel voor het verwarmen en afkoelen van een woning kan de energiebesparing oplopen tot 12 procent.

Markiezen in verschillende modellen

Markiezen zijn leverbaar in diverse modellen. Onder de drie hoofdmodellen vallen het standaard model, het pet model en het klap model. Daarnaast kunnen de buitenzonweringen geleverd worden met een handmatige of elektrische bediening. Standaard wordt de zonwering voorzien van een optrekkoord aan de buitenmuur. Het bedienen van het ophaalkoord vanuit de woning behoort tevens tot de opties. Met behulp van een elektromotor kan het zonnescherm ook elektrisch worden bediend. Hierbij kan gekozen worden uit een schakelaar of een afstandsbediening. De drie markies hoofdmodellen worden hieronder verder uiteengezet.

Standaard model

De standaard uitvoering van de markies beschikt over een hoogte die gelijk is aan de uitval (afstand tussen de gevel en voorkant van het zonnescherm). Het standaard model is voorzien van een ophaalkoord, maar een elektrische bediening behoort ook tot de mogelijkheden. Een standaard markies is geschikt voor gevels waar niet onder de buitenzonwering doorgelopen hoeft te worden. 

Klap model

Een klap model is uiterst geschikt om te plaatsen boven openslaande deuren, een terras of etalage. Klap model markiezen hebben een uitval die 50 centimeter langer is dan de hoogte. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudig onder de markies door te lopen.

Pet model

De uitval is van een pet model is 20 centimeter langer dan de werkhoogte. Dit type markies zorgt daarom voor de beste doorloophoogte. Pet model markiezen worden voornamelijk bij winkels, boetieks of etalages gebruikt.

Zoek een bij Romazo aangesloten vakhandelaar